Kuidas prille õigesti puhastada?

Et sinise valguse prillid püsiksid ilusad ja kriimuvabad, puhasta neid selleks ettenähtud vahenditega.

Prillid on järjest trendikamad! Arvutitöö ja üha tihedama digiekraanide kasutamisega on järjest populaarsemad sinise valguse prillid, mida saab kanda ka siis, kui nägemine on korras. Nullklaasiga arvutiprille võib kanda ka koos kontaktläätsedega ning panna prillid ette ainult ekraanidega töötamise ajaks. Et prillid püsiksid kauem ilusad ja kriimuvabad, tuleb neid õigesti puhastada. 

Puhasta prille prillilapiga

Kuigi seda on vähemalt korra elus teinud ilmselt iga prillikandja, on prillide pühkimine suvalise kuiva riidega (näiteks särgiservaga) üks lihtsamaid viise prilliklaaside rikkumiseks. Piisab ühest karedast kiust või kriipivast osakesest riide ja klaasi vahel ning klaasidele võivadki jääda kriimud. Varu spetsiaalne pehme prillilapp igasse kohta, kus seda vaja võib minna – koju, kontorisse ja käekotti. Nii on õige vahend prillide puhastamiseks alati käepärast.

Hangi prilliklaaside puhastamiseks spetsiaalne vahend

Prilliklaase tuleks puhastada alati niiskelt. Niisutamiseks sobib puhas soe vesi või spetsiaalne neutraalne puhastusvahend. Prille ei tasu pesta kodukeemiaga, kuna erinevad pindaktiivsed ained võivad prilliklaaside katet ja ka prilliraame kahjustada. Prilliklaasidele “hingamisest” nende puhtaks saamiseks enamasti ei piisa. Sobiv puhastusvahend ja pehme mikrokiust lapp aitavad hoida prillid kauem uueväärse ja kriimuvabana. Väldi ringikujulisi liigutusi ning pühi klaase pigem suunaga keskelt väljapoole.

Hoolitse ka prilliraamide eest

Kosmeetikatooted, higi ja muud ained võivad mõjutada prilliraamide, iseäranis plastist raamide välimust. Seega puhasta regulaarselt ka prilliraame. Sellel ajal, kui sa prille ei kanna, hoia neid tugevas prillitoosis. Nii püsivad prillid esiteks puhtamad ning väldid nende tahtmatut kriimustamist ja kahjustamist, mis võib väga kergesti juhtuda, kui prillid on lahtiselt käekotis, pintsakutaskus või töölaua sahtlis.

Aseta prillid õigetpidi lauale 

See pisidetail mängib prillide eluea pikendamisel tähtsamat rolli, kui esialgu võib tunduda. Kui kannad arvuti taga sinise valguse prille, siis veendu, et pausile minnes ei jääks prillid lauale, klaasid alaspidi. Kui soovid hoida oma ilusad prillid võimalikult kaua kriimuvabana, siis aseta need eest ära võtmise järel stabiilsele pinnale või prillitoosi õigetpidi, st. sangad kokkuvolditult allpool.

Hoia prillilapid puhtana

Et mikrokiust prillilapp prille hästi puhastaks, tuleb seda regulaarselt pesta. Kõige parem on seda teha käsitsi ja kindlasti ilma pesuloputusvahendita. Vähemalt korra aastas võiks prillilapid välja vahetada.

Kuidas muuta oma pere poeskäik lastega lõbusaks?

Perereisi korraldamine on sageli väsitav ja kurnav, kuna kulutate pikki tunde hästi koostatud ajakava koostamiseks, hoolitsete selle eest, et kõigil oleks midagi teha, ja mis kõige tähtsam, tagamaks, et teie lastel oleks lõbus. Aga õnneks ei pea perereis teid kodust kaugele viima, et see oleks nauditav ja lõbus!

 

Väikestel on sama hea meel koos teiega poeskäigule minna! See on suurepärane võimalus tappa kaks kärbest ühe hoobiga, hoolitsedes nii vajalike ostude eest kui ka rõõmustades oma lapsi väikeste kingituste ostmisega. Ostuteraapiast ei saanud ilma põhjuseta terminit – kui tunnete end stressis, võib endale millegi uuega “ravimine” olla hea viis, kuidas meeli vähemalt mõneks ajaks probleemidest eemale juhtida. 

 

Kuid milliseid ühiseid asju saate lastega koos osta? Lõppude lõpuks on meie väikesed lapsed nii nõudlikud. Õnneks ei pea see alati olema mänguasjade osakond. Miks mitte alustada selle ostmisega, mis võib olla nii praktiline kui ka lõbus kogemus? Pidžaama on üks selline asi. Neid on erinevates värvides ja kujundustes, nii et teie lapsed saavad proovida neid hea meelega. Nad teevad ka väga kena kingituse! Üllatuse elemendi säästmiseks vaadake laia valikut citmood.ee poes saadaval olevaid pidžaamasid ja öösärke ning soetage see endale.

 

Kuigi koolitarvete ostmine võib olla tüütu ja igav, on ütlemine, et teie laps saab uue stiilse seljakoti, lihtne viis kogu olukorra muutmiseks mõne sekundiga. See pole mitte ainult teie lastele lõbus, vaid on ka väga oluline üldiselt – veenduda, et teie lapse kooli kaasa võetud seljakott mahuks kenasti ära. Kuna nad kannavad seda kuni 7 tundi päevas, on vaja veenduda, et see pole raske ega tunduks nagu rändrahn õlgadel.

 

Teine väärt poeskäik on elektroonikaseadmete osakonda! Nii teie kui ka teie lapsed näevad hea meelega uut laiekraaniga televiisorit elutoas. Miski ei tee last õnnelikumaks kui mõne uue vidina hankimine. Kuigi uue telefoni ostmine on suurepärane, ei ületa miski lapse põnevust, kui ostate talle uue mudeli. Seda on alati tore vaadata.

 

Veel parem on kõike koos avastada! Vältige oma eelistusi ja veenduge, et teie valikud vastaksid teie vajadustele, eelarvele ja perekonnale. Pidage meeles, et perereis ei pea olema pikk ega kallis!

Teekond sulle sobiva nikotiinipadjani

 

50 aastat tagasi oli lahtine snus ainus valik saadaval. Tänaseks päevaks on võimalik nikotiinipatju tarbida mitmes erinevas variatsioonis ja vormis, et rahuldada tarbijate erinevaid vajadusi.

 

1970ndatel toodi turule snus, mis oli esimene väikestesse paberkottidesse pakitud nikotiin – tänapäeval tuntud kui originaalne portsjon. Paljud eelistasid seda tüüpi tarbimist, kuna nad ei pidanud enam mokatubakat sõrmedega vormima. See tähistas snusi uue ajastu algust. Umbes 20 aastat hiljem toodi turule valge nikotiinipadi. Koti pind on kuivem ja pakub kauem püsivat maitset, võrreldes tavaliste pruunide originaalportsjonitega. Tänapäeval on olemas ka täielikult valged nikotiinipadjad, mis erinevalt teistest on enne kasutamist, selle ajal ja pärast täiesti valged.

 

Lahtine snus

Lahtine mokatubakas näeb täna välja sama, mis 200 aastat tagasi ja on siiani Rootsi snusitraditsiooni alus. Selle tarbimiseks on vaja moodustada oma kätega soovitud suuruse ja kujuga portsjon, mis huule alla pannes annab kohese ja intensiivse maitse. Lahtine snus on kõige sagedamini valmistatud jahvatatud tubakast ja on jagatud kolme sorti: jäme, keskmine ja peenjahvatus.

 

Originaalportsjon

Nõudlus pakendatud nikotiinipatjade järgi tekkis 1970ndatel, mis tõi kaasa ette jaotatud portsjonite väljatöötamise. Tootmise ajal pakitakse tubakas kotikestesse ja seejärel niisutatakse. Algsetel portsjonitel on niiske pind, tume värv ja – nagu lahtine snus – annab maitset ja nikotiini kohe. Algset portsjonit nimetatakse sageli lihtsalt “portsjoni snusiks”.

 

Valge portsjon

  1. aastal tõi Swedish Match turule valge portsjoni nikotiinipadjad. Vastupidiselt originaalportsjonile ei ole kott valmistamise ajal niisutatud ja pakub seetõttu vähem tilkumist. Valged portsjonid on samuti valmistatud peamiselt tubakast, kuid on pinnalt kuivemad, et tagada madal süljevool ja kauem kestev nikotiini- ja maitseeraldus, võrreldes tavaliste portsjonitega.

 

Täielikult valge portsjon

Täielikult valge niktotiinipadi sisaldab tselluloosi segu ja väiksemat osa tubakast kui traditsiooniline snus. Väiksem tubaka osakaal koos valge ümbrisega muudab portsjonid valgemaks kui tavaline valge portsjon. Toode on täiesti kuiv, mis tähendab, et võib kuluda mõni sekund, enne kui kasutaja tunneb nikotiini ja maitse mõju. Külasta Nuuska24.fi e-poodi ja tutvu meie laia valiku täielikult valge snusiga.

 

Nikotiinipadja suurused

Kuigi lahtist snusi on viimase 200 aasta jooksul vähe muudetud, on nikotiinipatjadel palju erinevaid vorme. Need erinevad suuruse ja kuju poolest ning liigitame need kategooriasse suur, peenike, super peenike ja mini. Erinevate sortide nimed peegeldavad nende suurust. 

Suur

Suur on endiselt kõige tavalisem nikotiinipadi. See on täissuuruses padi, mis vabastab tõhusalt nii maitse kui ka nikotiini huule alla. Suur osa sisaldab tavaliselt 0,65–1,1 grammi nikotiini, olenevalt tootest ja kaubamärgist.

 

Peenike

Peenike snus on mõõtmetelt suur, kuid õhem, et nikotiinipatja oleks mugavam huule alla asetada. Padi annab kauakestva maitseelamuse ning sisaldab 0,7–0,9 grammi nikotiini. Nuuska24.fi valikust leitav LYFT Ice Cool Slim on igati hea valik peenikese snusi tarbijale.

 

Super peenike

Super peenike on uut tüüpi snus, mis on veelgi saledam ja diskreetsem kui tavaline peenike nikotiinipadi. Kuigi kuju on eriti õhuke, vastab maitse ja nikotiinikogemus tavalisele peenikesele snusil. Üks padi sisaldab umbes 0,5 grammi nikotiini.

 

Mini

Mini on väikseim formaat, mis on mõeldud tarvitajatele, kes eelistavad väikest, diskreetset patja, mis pole huule all nähtav. Iga snus sisaldab olenevalt kaubamärgist ja tootest umbes 0,3–0,5 grammi nikotiini.

 

TOP elektroonika, et oma köögis aega kokku hoida.

Me kõik armastame nautida maitsvaid eineid, kuid vähem seda, kui tegelikult valmistame koostisosi ja kulutame oma kallist aega, kuni asjad keevad. Lahendusi on palju, kuid kõige tõhusamad on kindlasti vahva elektroonikaseadme abil. Õnneks on kaasaegsel ajal siin ja seal nurkade lõikamiseks palju võimalusi, mida saate kaaluda.

 

Ükskõik, kas vajate midagi liha jahvatamisel või järgmise pagari meistriteose jaoks taina segamisel, on turul igale klienditüübile midagi. Täna vaatleme mõningaid turul saadaolevaid võimalusi. Liituge meiega, kui vaatame läbi elektroonika loetelu, mis aitab teil köögis aega ja raha kokku hoida.

 

Mikserid

 

Saumikserid on juba pikka aega olnud kõigi kodukokkade arsenali põhitooted ja seda õigustatult! Ehkki mikserid on väga kompaktsed ja mõistliku hinnaga, säästavad üllatuslikult hämmastavalt palju aega, hoolimata sellest, kas valmistate magustoitu või valmistate ainult lihtsad hommikusööki.

 

Tohutu populaarsuse korral on teil palju valikuid – alates elektroonilistest saumikseritest kuni võimsamate ja suuremate toodeteni. Vaatamata teie eelarvele, leiate hõlpsasti oma vajadustele vastava segisti. Vaadake mõnda praegu müügil olevat mikserit ja osta!

 

Hakklihamasinad

 

Hästi valmistatud liha on kahtlemata üks maitsvamaid asju, mida nautida, kuid veelgi parem on selle lisamine erinevatesse roogadesse ainulaadse maitse saamiseks. Võtke näiteks lihtne pasta bowl või hamburger. Ehkki käsitsi on seda võimalik teha, võiksite kaaluda hakklihamasina hankimist, mis aitaks teil kogu toiduvalmistamise protsessi lõpule viia.

 

Hakklihamasinad on väga erineva kujuga ja neil on palju funktsioone, mis sobivad ka kõige eksootilisemate köögivajadustega. Turul on palju tuntud tootjate hakklihamasinad, nii et teil pole probleeme endale sobiva leidmisega. Vaadake lihtsalt saadaolevaid tooteid, mõelge, kuidas see teie kööki sobib, ja osta kohe!

 

Vahvliküpsetajad

 

Lihtne vahvel võib olla väga mitmekülgne magustoit või isegi saada toitev hommikusöök. Nende kodus küpsetamist saab veelgi lihtsustada, kui hankite endale vahvliküpsetaja. Lihtsa nupuvajutusega saate nautida maitsvat hommikusööki. See on suurepärane võimalus oma dieeti vürtsitada ja lõpuks köögi elektroonilisi riistu puhastada.

 

Smuuti blenderid

 

Mis võiks peale maitsva vahvli olla päeva parim algus kui tervislik smuuti? Hankides endale smuutiblenderi, saate selle lihtsa nupuvajutusega valmistada vaid mõne minuti jooksul. Neid on turul palju saadaval, seega arvestage lihtsalt oma eelistuste ja eelarvega ning hankige endale sobiv!

Uus linnamood: stiilsed meeste linnarattad. Ostes jalgratast väldi selliseid vigu! 

Linnaelanikud otsivad tihti ahvatlevamaid kiire vahemaa läbimise viise, kui auto, kuna seismine liiklusummikutes võtab palju aega ja rikub tihti närve. Suurepäraseks alternatiiviks on meeste linnarattad, mis on kohandatud kiirustava inimese vajadustele. Nende valik on väga lai, seega leiab igaüks sellise transpordivahendi, mis vastab tema hinna-, kvaliteedi-, stiili-, tootja- ja muudele soovidele.

Stiilse jalgratta otsinguid peaks viima läbi internetis, kuna see on tunduvalt kiirem ja lihtsam viis leida seda, mis Sulle kõige paremini sobib. Seda enam, et internetis on lihtsam näha kampaaniaid ja säästa raha!

  • Osta kindlasti jalgratas, mis on mõeldud sõitmiseks linnas. Teist tüüpi jalgrattaga sõitmine nõuab rohkem jõudu ja võib tekitada ebamugavustunde. Näiteks on halvaks valikuks maastikuratas linnas.
  • Väga tähtis on leida sobiva suurusega jalgratas, sest nii liiga väike kui ka liiga suur tekitab Sulle ebamugavustunnet. Kuna linnarattad on kõige sagedamini mõeldud aeglaseks sõitmiseks, hinda kindlasti seda nüanssi.
  • Väga hea on, kui jalgratta istme ja rooli kõrgus on reguleeritavad. Sellisel juhul sobib üks jalgratas kogu perele.
  • Samuti on viga, kui inimesed valivad väga kõvade sadulatega jalgrattaid, sest tundub, et linnas on teed ühtlased ja sõita on niigi mugav. Kõige parem on valida keskmise kõvadusega, suurepäraseks valikuks on pehmem sadul. Muidugi võib vajadusel sadulat vahetada. Ka see funktsioon on väga mugav.
  • Kui läbid linnas lühikesi vahemaid, siis on kõige parem valida laiem sadul. Pikemate vahemaade läbimiseks sobib paremini kitsam sadul, kuna sellel on mugavam istuda, täpsemini istuda kaua ühel kohal.

Meeste linnarattad on mõeldud igapäevaseks sõitmiseks, mis aitab Sul säästa palju aega. Paljud linnainimesed usuvad, et jalgratta soetamine igapäevaste marsruutide läbimiseks on parim elulahendus, mis aitab säästa palju aega,  tunda end hästi  ja veeta iga päev vähemalt veidi aega väljas.

 

Kummal käel ja millises sõrmes sina oma kuldsõrmust kannad?

Kummal käel ja millises sõrmes sina oma kuldsõrmust kannad?

Võib ju tunduda juhuslik, kus sõrmes ja millisel käel sa oma kuldsõrmust kannad, aga tegelikult on kõige taga oma tähendus. Nii loetakse paremat kätt aktiivseks ja energiat väljaandvaks käeks ning vasakut vastupidi passiivseks vastuvõtjaks. Nii soodustab ka paremas käes sõrmuse kandmine tegutsemist ja loovust, vasakus aga enese laadimist ja kaitset teatud energiate või situatsioonide eest. Arvestada tuleks siinjuures seda, et vasakukäelistel, kellel on domineerivaks vasak käsi, tuleks ülaltoodut silmas pidada vastupidiselt.

Kandes kuldsõrmust nimeta sõrmes, igatseb kandja alateadlikult taga minevikus kogetud õnnetunnet ning püüab seda oma ellu tagasi saada. Kõige otsesemalt on nimeta sõrm seotud ka loovuse ja loomevõimega, seega soovib kandja selles sõrmes kuldsõrmust kandes seda oma ellu rohkem. Eriti tähendusrikas on kuldsõrmuse kandmine vasaku käe nimeta sõrmes – kandjal on liiga vähe usku oma andesse ning alateadlikult soovib ta seda usku tugevdada. Ajalooliselt on nimeta sõrm ka abielusõrmuse sõrm – teada on selle sõrme side südamega ja teineteisele antud tõotustega.

Kandes kuldsõrmust väikeses sõrmes tugevdab kandja alateadlikult oma seltsivust teistega ja eneseväljendusoskust. Usutakse, et kuldsõrmus väikeses sõrmes tugevdab ka kandja selgeltnägemis- või ekstrasensoorseid võimeid. Väikeses sõrmes kuldsõrmust kandvad inimesed on ainulaadsed, nad tõmbavad ligi kõikvõimalikku kasulikku infot, mis muudab nad intelligentsemateks. Mõningates ringkondades on väikeses sõrmes sõrmuse kandmine märgiks sellest, et kandja on vallaline või valmis uuteks ahvatlusteks.

Kuldsõrmuse kandmine keskmises sõrmes rõhutab eelkõige kandja tugevat õiglustunnet ja ranget eneseanalüüsi harjumust. Sõrmuse kandja on vaoshoitud ja rahulik, talle on olulised tema moraalsed väärtused. Abi ta kergel käel paluma ei lähe ja oma probleemid eelistab lahendada pigem ise.

Kuldsõrmuse kandmisega nimetissõrmes väljendab kandja oma tugevaid ambitsioone, tavalisest kõrgemat enesehinnangut ja võimujanu. Kindlasti on tegu uhke ja tahtejõulise isiksusega, kel kindlad eesmärgid silme ees. Paraku on siin olemas ka oht üle pingutada, mille tulemuseks võib olla liigne kontrollivajadus või liigne egoism.

Kuldsõrmused pöidlates ei ole väga levinud komme, seda enam võib sel juhul välja lugeda kandja soovi massist eristuda ja teiste seast silma paista. Ta on pigem individualist ja kuigi omades hulgaliselt häid ideid, jäävad need tihtipeale teostamata, kuna tiimitöö ei ole just ta tugevaim külg. Isikliku elu poolt vaadatuna võib pöidlas kantav kuldsõrmus tähendada seda, et selle kandja otsib endale sobilikku kaaslast.

Uus Canon EF 11-24mm f/4L USM objektiiv – uus võimas tööriist maastikupildistajatele

Spetsiaalselt lainurga-fännide ja maastikupildistajate rõõmuks tuli käesoleva aasta veebruarikuu lõpus turule uus ülilainurgaga sirgejooneline täiskaader Canon objektiiv EF 11-24mm f/4L USM, millel on 24 mm-ne väikseim fokusseerimiskaugus. Sellega on see oivaline tööriist laiade vaadete – looduse, maastiku ja arhitektuuri – pildistamiseks, aga samuti ka grupifotodeks. Samuti saab sellega teha suurepäraseid videosid, millel ei ole moonutusi. Halode ja valguse lekete vähendamiseks on objektiivi läätsedel erinevad vääristused ning objektiivisisene fokusseerimissüsteem. Mis omakorda tähendab seda, et suumimine toimub objektiivi sees ning selle füüsiline suurus ei muutu.

Uus Canon objektiiv tuli turule samaaegselt Canon´i uute täiskaader peegelkaameratega EOS 5DS ja EOS 5DS R. See ajaline kokkulangevus ei ole juhuslik – uus objektiiv just täiskaader sensoritega kõige paremini töötabki.

Vana majast Pronksi tänaval saab uue ilmega moodne korterelamu

Käesoleval ajal on teoksil pealinnas Pronksi tänav 3 asuva hoone moodsaks ja igati kaasaegseks korterelamuks ümberehitamine, mis siiski arhitektuuriringkondades on mõningat kriitikat pälvinud.

Projekti järgi laiendatakse 1938. aastal ehitatud maja renoveerimistööde käigus kõrgusesse kuni kolmandiku võrra, mida lubab ka seadus. Maja ajaloolist tausta rõhutatakse uute ja kaasaegsete detailidega ning sellele annakse omanäoline ja värske ilme, mis eskiisilahenduse autorite Ott Kadarik´u ja mihkel Tüür´i sõnul peaks olema ju vastupidiselt hoopiski positiivne nähtus, mis on levinud mujalgi maailmas.

Arendajad olid arhitektide lahendusega rahul, kinnitus renoveerimiseks saadi ka Tallinna linnaplaneerimise ametilt. Projekti avalikustati eskiisiga ka linnarahvale, kus see samuti heakskiidu pälvis.

Käesoleval ajal on uue ilmega Pronksi 3 maja korterid juba viimseni ette ära müüdud, kuigi ehitustööd on alles lõpujärgus. Kõige kallimalt müüdi kõige ülemisel, 7. korrusel, asuv 165 m2-ne korter – ca 350 000 euro eest.Multilotto.com

Pealinna nudistid oma randa ei saa

Kuigi vastavat taotlust ei ole Pirita linnaosavalitsusele sel aastal veel esitatud, ei kavatseta seda isegi selle esitamisel juba ette ka rahuldada. Asi puudutab siis nudistidele Pirita rannas oma rannariba eraldamist. Ilma vastava paberita tähendab rannas täiesti alasti viibimine avaliku korra rikkumist.

Esiteks ei sobivat nudistide ala Pirita rannas kokku Sinilipu ranna põhimõtetega, mis peaks linnarahvale pakkuma siiski eelkõige vaba aja veetmise võimalusi kõigile aktsepteeritavas vormis ning pigem keskkonnahariduslikke kui anatoomilisi teadmisi. Samuti on ka varasemate aastate praktika näidanud, et ilma nudistide rannaosata on üldsuse rahulolu suurem ja avalik kord paremini tagatud.

Viimati oli oma rannaosa Pirita rannas nudistidele linnaosa poolt eraldatud 2007. ja 2008. aastal ning lõpptulemusena olid rahuolematud nii teised rannalised kui ka nudistid ise. Asi lõppes tookord sellega, et nudistid kaebasid linnaosa vanema kohtusse, kuid jäid kohtuvaidluses kaotajaks.

Uuel õppeaastal TTÜ-s pea 4000 uut üliõpilast

TTÜ-sse saab uues õppeaastal õppima 3971 uut tudengit kokku 104-le erialale, kelle sisseastumiskatsetele registreerimine algab 15. juunil. Sel aastal on magistriõppes ka uus eriala – Euroopa arhitektuur. Ka toimub tudengite vastuvõtt sel aastal ka Tallinna Kolledźi õppekava raames maastikuarhitektuuri erialale, mida pole olnud mitmeid aastaid.

Enamjaolt on kandideerimiseks inseneri- ja bakalauruseõppesse vajalik sooritatud eesti keele ja laia matemaatika riigieksamite tasemel tulemused, kusjuures nõutav tulemus laial matemaatikal peab olema minimaalselt 50 punkti, eesti keelel vähemalt 35 punkti või kokku kahe eksami peale kogutud 100 punkti. Võimalus on tegemata riigiekameid või oma riigieksamite tulemusi parandada ka sisseastumiskatsetel uue eksamiga otse Tehnikaülikoolis.

Avaldusi sisseastumiseks saab esitada SAIS infosüsteemis 20. juunist kuni 3. juuli kl 15-ni ning esmakordselt võimaldatakse seda internetis teha varasemalt kui kohapeal, mis algab 25. juunil.